MIX, med i troppen til USA

Mysen Fotball har sine stjerner, men ingen er som MIX, den unge mannen med sterke blodslinjer til Mysen, han har Diskerud til etternavn.

MIX var med i troppen til USA under sommerens VM. Nå er han tatt ut igjen. Fantastisk.

Vi tok pulsen på MIX, og spurte noen enkle spørsmål;

Klinsmann har tatt deg ut til Usa’s landslagstropp igjen, gratulerer, hvordan føles det?

- Jeg burde jo bli vant til det, men det føles egentlig like spesielt hver gang. Ikke uvirkelig akkurat, men sånn passe deilig, og ikke minst spesielt når man representerer Norge.

Hvor mange ganger er du blitt innkalt totalt?

- Til A-laget?  Det vet jeg faktisk ikke, men det har vært flere ganger enn jeg har fått spille selvfølgelig, og nå har jeg 28 kamper for A-laget – husker hver eneste, pluss de for OL laget og de i forbindelse med U-20 VM.

Vi har jo fulgt deg, og selv om du ikke fikk spilletid i VM så er det du og Jozy Altidore som er de to spillerne som har fått mest spilletid på landslaget etter VM. Hva tenker du om det?

- Oi, det visste jeg ikke! Det har nok noe med tilfeldigheter å gjøre. Jozy ble dessverre skadet for en drøy uke siden, og har vært skikkelig uheldig. Først i VM, og nå som vi skal møte Tyskland og Nederland. Han spilte lenge i Nederland, og jeg vet han hadde ønsket seg en match tilbake der nå. Synd.  Men vi har Aron Johannsson som spiller til daglig i Holland, så kanskje han tar seg av “teamtalken”.

Hva tror du om sjansene til USA i kampene mot Tyskland og Nederland da?

- Du ville jo ikke si noe om sjansene til Mysen mot Askim før 16. mai, så da tar jeg igjen nå.
Uansett så er det ekstremt artig å få spille mot noen av de beste lagene og spillerne i verden.
Kanskje kan jeg lære meg å finspikke ¨Cruyff-vendinga¨ der borte. Jeg føler at alle Hollendere, enten om de spiller fotball eller ei, har den finta innabords.

Tror du at du får spilletid i løpet av kampene?
- Ja, det regner jeg med. Spørsmålet er litt teit faktisk. Som fotballspiller ønsker jeg å bidra. Og drømmer om det. Her gjelder det å benytte muligheten til å møte verdens beste landslag. Og en mulighet er en mulighet. Mye bedre med en viss mulighet, enn alt som skal skje med sikkerhet, om du forstår?

Når får vi se deg på neste Mysenkamp?
- Mysen er ikke med i cupen lenger. Eventuelt i vinter – men da er det vel avslutningsfesten for aldersbestemte jeg blir invitert til? Det er alltid hyggelig, og nå er det lenge siden sist gang, avslutter MIX.