WordPress database error: [Duplicate entry '8388607' for key 'id']
INSERT INTO wp_statpress (date, time, ip, urlrequested, agent, referrer, search,nation,os,browser,searchengine,spider,feed,user,timestamp) VALUES ('20240424','21:39:38','3.133.108.241','/2015/06/04/1-divisjon-g19-mysen-slo-askim/','Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)','','','','','Safari','','','','','1713994778')

1.divisjon, G19: Mysen slo Askim : Mysen Fotball

1.divisjon, G19: Mysen slo Askim

Det er alltid gøy når man vinner lokaloppgjør! Et referat fra kampen finner du her.

Av: Kristian Magnus Røine

ASKIM: Kampen starter litt famlende for begge lag og preges av tøffe dueller allerede fra første minutt. Første sjanse i kampen kommer etter ca 6-7 minutter der Daniel Johansen hos Askim finner mellomrommet og drar seg galant inn i banen. Vår bakre firer lar seg friste til å skyve litt mye innover og vi får en flott vinklet pasning inn i bakrommet der Joakim Glosli har gjort et godt løp. Han er plutselig alene med keeper, men skyter over fra en litt skrå vinkel. Ros til vår keeper Tomek Janus som venter ut spilleren og gjør vinkelen vanskelig. Etter dette bølger spillet litt frem og tilbake og det skal ikke ta lang tid før vi får vår første sjanse. Det spilles flott trekantspill sentralt før ballen blir spilt ut på vår høyre kant. Goalmachine Kristian Norli gjør askimspillerne opptatte inni feltet og etter et skudd fra høyre blir det en retur der Emil Ødegaard desverre får ballen litt for langt bak seg. Det blir ikke nok kraft i headingen som hadde retning mot det gapende målet, men vår unge kaptein skal ha ros for at han var på rett sted til rett tid!

Resten av omgangen er jevn, men Askim har det meste av banespillet. Vi sliter med å falle av tidsnok sentralt og det gjør at Askims Daniel Johansen får mye rom å boltre seg i foran vår forsvarsfirer. Sammen med nevnte Glosli skaper Askim en del farligheter som vi på benken får hodebry med. Jeg synes disse to kanskje var Askims beste. Men nok om det.

Det går cirka 10 minutter før vi skal få vårt første mål. Der ute på høyrekanten, en jagende gaselle med navn Alexis Joshua. Han holdt bredden i det vi vant ballen gunstig sentralt. Ballen den kom og i herlig driv på vei mot dørlinja skaffet han vår andre corner i kampen. Ut gikk Emil Ødegaard for å slå nok en dødball. Og for en dødball det skulle bli. Der bak i feltet steg han opp som Roberto Ayala i sine glansdager. Han var forøvrig Valencia-stopper, 1.74 på strømpelesten og tapte en hodeduell hvert skuddår. Når du da tenker deg at Eirik Henningsmoen er 12 cm høyere, ja da kan du tenke deg hva slags høyde han hadde. Hele torsoen spant seg og ballen ble stanget i nettet på en slik måte at det var flaks de hadde forsterka Glava-nett der borte i Askim. Bukkenebruse gå å legg deg! Desverre skulle gleden vise seg å være kortvarig. Fem minutter senere var det igjen Glosli som var på farten. Denne gangen dro han seg mer inn i feltet, tok seg mer tid og satte ballen kaldt ned til høyre for vår keeper på første stolpe. Askim fikk nå blod på tann og førte kampen en stund før vi tok litt mer over igjen mot slutten av omgangen. Vi gikk til pause på stillingen 1-1 noe kanskje vi kunne være mest fornøyd med.

(Referatet fortsetter under bildet)

Pausepraten var god og det skulle vise seg at vi sakte men sikkert skulle kjempe oss inn i kampen, ja til og med overta den i deler av omgangen. Nå satt midtbanen plutselig bedre. Abdi Hassan og Aymen Zebari lå mer kompakt og Emil Ødegaard falt oftere fint av som det naturlige ankeret i mellomrommet Askim var så flinke til å benytte i første omgang. Når vi da i tillegg fullførte dueller og fikk minsket avstandene mellom oss, ante vi fra siden at vi hadde muligheten til å “skade” dem som de sier i England.

Plutselig var det nok en gang duket for corner. Var det Petter Diskerud Billing som skjøt? Poteten Petter var kommet inn for en aktiv og dyktig Ardi som desverre måtte ut med skade til pause. Jeg kastet et blikk bort på vår høyreiste stopper Henningsmoen som med taktfaste steg listet seg opp på bakerste stolpe. Skulle de fange han opp? Hadde de lært fra første omgang? Corneren var igjen godt slått og der steg han jaggu opp igjen. Et lite hinkesteg også steg han til værs. Slowmo… Han tok regelrett av! Neste gang vi har med Eirik skal jeg sjekke Flytabellen for dette kan umulig være trygt for luftrommet. BANG!! sa det, og gutta tok en velforjtent ledelse.

Resten av omgangen bølget frem og tilbake. Renè Olausen stod mer og mer frem for oss og var direkte avgjørende der han hindret Askim en 100% mulighet midtveis i omgangen. Azem Kikaj og Jimmy Rakkestad hadde begge flotte oppofrende innhopp og jobbet helhjertet til tusen. Da gjenstår det bare å nevne de to andre fra forsvarsfireren. Alexander Männikkö Igletjern og Ole-Martin Haug. For noen bautaer dere var bak der. Jeg er dypt imponert over samhandlinga deres.