Dommere

FOTO: Egil Jacobsen

Alle kjefter på dommeren, og mange fatter ikke at noen ønsker å være dommer i det hele tatt med all den kjeftingen man må tåle. Men stadig flere bli dommere i Norge om dagen. Siden 2001-sesongen har antall aktive fotball- dommere steget fra 6009 til 7314 i år.

Den kvinnelige dommerstanden har økt med hele 28,3 prosent det siste året, mens det er blitt 2,9 prosent flere menn i svart drakt. Dommerne gjør en viktig jobb på banen med å holde kampen under kontroll, og hvis du tenker deg om så gjør sikkert du mange flere feil i løpet av en fotballkamp enn dommeren gjør!

En god dommer må være i god fysisk form, bestemt og myndig, men mest viktig av alt må han/hun ha god fotballforståelse.

Mysen Fotball vil gjerne ha flere dommere, og kan tilby dommerutdanning for både store og små.

FOTO: Rikke Aaser

Har du lyst til å bli dommer? Kontakt klubben din, eller logg deg inn på NFFs dommerside:  http://www.fotball.no/t2.aspx?p=35640

Autoriserte dommere/ veiledere

• Thomas Jensen