Dommere

FOTO: Egil Jacobsen

Alle kjefter pA? dommeren, og mange fatter ikke at noen A?nsker A? vAi??re dommer i det hele tatt med all den kjeftingen man mA? tA?le. Men stadig flere bli dommere i Norge om dagen. Siden 2001-sesongen har antall aktive fotball- dommere steget fra 6009 til 7314 i A?r.

Den kvinnelige dommerstanden har A?kt med hele 28,3 prosent det siste A?ret, mens det er blitt 2,9 prosent flere menn i svart drakt. Dommerne gjA?r en viktig jobb pA? banen med A? holde kampen under kontroll, og hvis du tenker deg om sA? gjA?r sikkert du mange flere feil i lA?pet av en fotballkamp enn dommeren gjA?r!

En god dommer mA? vAi??re i god fysisk form, bestemt og myndig, men mest viktig av alt mA? han/hun ha god fotballforstA?else.

Mysen Fotball vil gjerne ha flere dommere, og kan tilby dommerutdanning for bA?de store og smA?.

FOTO: Rikke Aaser

Har du lyst til A? bli dommer? Kontakt klubben din, eller logg deg inn pA? NFFs dommerside:Ai?? http://www.fotball.no/t2.aspx?p=35640

Autoriserte dommere/ veiledere

• Thomas Jensen